Foto ©: Geir Johansen
On left here - if you are on Pc.. click and choose your own language. Are you on Tab (small) or mobile phone, Choose your language over here :-) Klikk here to see !!!!!!!
Seljord: Dyrsku er Norges største handels- og landbruksmesse, som arrangeres over tre dager i september på Dyrskuplassen i Seljord i Telemark. Dyrsku har vært arrangert siden 1866, og samler årlig 90 000 gjester fra hele Norge til handel og kulturopplevelser. Dyrsku er en viktig møteplass for mat og landbruk, politiske debatter, foredrag og rotekte opplevelser. Dyrsku er også en folkefest med aktiviteter, konserter, dans og campingliv.
Notodden: Heddal stavkirke er den største av de gjenværede 28 bevarte stavkirker som finnes i Norge. Det kan godt hende at det ikke altid har vært slik, og at en eller flere av de revne stavkirker kan ha vært større. Kirken er antatt bygd i første halvdel av 1200-tallet og omtalt i skriftlige kilder fra år 1315. Rester av eldre byggemateriale er påvist ved dendrokronologiske undersøkelser av kirken, og som gjør at man antar at det kan ha vært minst en eldre kirke på stedet.
Larvik: Herregården, eller Den Grevelige Residens, ble oppført av stattholder og greve Ulrik Frederik Gyldenløve mellom 1674 og 1677. Gyldenløves sønn Ferdinand Anton Danneskjold Laurvig påbygget tømmerbygningen til den form den har i dag. Dette skjedde i anledning kong Christian 6 Norgesbesøk i 1733. Opprinnelig lå Herregården utenfor byens grense, omgitt av en stor hage som strakte seg helt ned til sjøen i sør.
Lunde: Kjeldal sluse er det nest øverste sluseanlegget i Bandak–Norsjøkanalen og sto ferdig i 1892. Slusen er en del av Telemarkskanalen som går fra Skien og helt opp til Dalen. Sluseanlegget ligger i Straumen mellom Hogga sluser og Lunde sluse. Løftehøyden er 3 meter og består av et slusekammer. Anlegget er utført i naturstein og portene åpnes med håndkraft. Slusetiden er beregnet til ca. femten minutter.
Larvik Museum arbeider med byens og grevskapets historie fra 1600-tallet og fram til vår egen tid. Larvik Museum er administrativ ramme for tre museumsenheter i Larvik kommune i Vestfold fylke.Larvik Museum arbeider med byens og grevskapets historie fra 1600-tallet og fram til vår egen tid. Vi har fokus på byhistorie, grevskaps- og herregårdshistorie og maritim historie.
Larvik: Sjøfartsmuseet er ett av tre visningssteder ved Larvik Museum og tar for seg byens maritime historie. I utstillingen " Krigsseilere fra Larvik " møter vi ti larviksgutter som seilte på verdenshavene under andre verdenskrig, og som opplevde bombinger og torpederinger. Opplev også den nye utstillingen " Hvalfangstbyen Larvik ". Hvalfangsten var en av Vestfolds viktigste næringer. Denne utstillingen forteller.....
Lunde: Lunde sluse er det fjerde sluseanlegget i Bandak - Norsjøkanalen og stod ferdig i 1892, og har et slusekammer med en løftehøyde på tre meter. Anlegget står fremdeles som da det ble bygget. Slusekammeret er utført i hogd stein, og sluseportene er i tre og åpnes manuelt med håndkraft. Slusetiden er beregnet til ca. femten minutter. Et stykke av den opprinnelige demningen ved Lunde er bevart og ligger innerst i gjestehavna ved slusen.
Morgedal: Bygda Morgedal med vel 220 innbyggere, er fødestedet til Sondre Nordheim som regnes som den moderne skisportens far, og både bygda og dalen er kjent som skisportens vugge. Det er naturskjønt å vakkert i denne dalen hvor byda ligger med vatnet Morgedalstjønni. Det er naturskjønt å vakkert i denne dalen hvor byda ligger med vatnet Morgedalstjønni, og alle liene oppover fjellsidene her hvor Sondre Nordheim startet det som endte som den moderne skisporten
Morgedal / Seljord: Museum og opplevelsessenter i Morgedal i Telemark. Morgedal blir kalt skisportens vugge. Det var her den norske skipioneren Sondre Nordheim kom ifra, og med ham startet den moderne skisporten i bakkene her. På skimuseet i Morgedal kan du lære om norsk ski,- og polarhistorie gjennom ei multimedia-reise som startar 4 000 år tilbake, og endar med dagens snobrett og twintip.
Seljord: På toppen i dette flotte og originale utsiktstårnet har du en flott utsikt utover Seljordvatnet, og kan det være at det er akkurat "deg" som er så heldig å få se Seljordvatnets berømte Sjøorm? Tårnet er 17 meter høyt og ruver godt i terrenget. Du ser tårnet godt både fra Rv36 og E134 rett ved tettstedet Seljord i enden av Seljordvatnet. Veien ut til tårnet er bygget i tre som står på påler ned i våtmarka, og langs turveien er det satt opp sittebenker.
Telemarkskanalen - vannveien - fra Skien til Dalen som går gjennom 8 sluseanlegg stod ferdig i 1892. Den ble da i europeiske reisehåndbøker betegnet som et " verdens åttende underverk ". Det kan man godt forstå når man ser hvilket enormt arbeide, og hvilken beundringsverdig ingeniørkunst,- som er lagt til ned for å få arbeidet med kanalen og slusene ferdig. Det er tross alt godt over 100 år siden, og uten de maskiner og utstyr man ville brukt i dagens moderne samfunn.
Larvik: Her i Steingata 7 i Larvik ble eventyreren og oppdageren Thor Heyerdahl født den 6. november 1914 og var hans hjem i nitten år. Allerede i gutteårene laget han museum på sitt eget barnerom, med huggorm som hovedattraksjon. Resten av hans eventyrlige historie er godt dokumentert og kjent.Thor Heyerdahl var en kjent arkeolog og eventyrer, og da spesiellt kjent for sine ekspedisjoner som ....
Ulefoss: Ulefoss hovedgård et vakkert bygg som ligger på høyden rett overfor Ulefoss sluser. Bygget ble oppført i 1807 av Nils Aall og hans hustru Christine Johanne Blom, og regnes som empiretidens viktigste arkitektoniske verk i Norge. Herregården var sommerresidens for familien, og ligger i vakre omgivelser.
Ulefoss: Ulefoss sluser er det første sluseanlegget i Bandak-Norsjøkanalen. Denne delen av Telemarkskanalen stod ferdig i 1892. Anlegget står fremdeles som da det ble bygget i 1891. Slusekammeret er utført i hogd naturstein, og sluseportene er i tre og åpnes med håndkraft. Slusetiden er beregnet til ca. førti minutter. Ulefoss sluser løfter båtene opp og ned forbi Ulefossen. Sluseanlegget har tre kamre, og en løftehøyde
Lunde: Med sin 5 slusekamre og en løftehøyde på 23 meter, er Vrangfoss sluser det største sluseanlegget langs hele Telemarkskanalen. Her kan det sluses opp 2 båter samtidig i høysesonen som er Juli og August. Vrangfoss fikk navnet sitt fordi fossen var stri, og det var vanskelig å fløte tømmer her. Før kanalen ble bygget,- gikk elva gjennom et juv på rundt to kilometer fra topp til bunn med fosser og trange partier. Slusene er hugget inn i ...