On left here - if you are on Pc.. click and choose your own language. Are you on Tab (small) or mobile phone, Choose your language over here :-) Klikk here to see !!!!!!!
Fra fersk Torsk til tørrfisk av prima kvalitet.
Lofoten har et perfekt klima for å tørke fisk. Under vinterfisket henges fersk Torsk og arktisk Skrei på hjell ( en form for stativer ) for å tørkes. Vinteren i Lofoten er perfekt for denne prossessen. Ikke blir det så kaldt at fisken fryser i stykker, og ikke blir det for varmt så fisken råtner. Dette gjør at den ferdige tørrfisken blir av en prima kvalitet som i årtier har blitt verdsatt av land i søreuropa som spesiellt Italia, Spania og Portugal. Der havner den på middagsbordene som en ren delikatesse og brukt i mange forskjellige matretter.
På Tørrfiskmuseet får du vite alt fra Torsken svømmer i havet, blir tatt på land og behandlet - til den henger på hjell til tørk og blir ferdig tørrfisk av ypperste kvalitet som havner på matbordene i søreuropa. Tørrfisken er norges eldste eksportvare, og er blitt en beskyttet merkevare i Eu området.